Gyógytorna

Egyéni gyógytorna

Neked

Gyógytorna

Mi is a gyógytorna? Sokak fejében még úgy él a gyógytorna, mint pár laza kis gyakorlat, amivel nem lehet kárt tenni. Ez tévedés. A gyógytorna olyan speciális gyakorlatok sora, amely célja, hogy a gyenge, nem megfelelően funkcionáló izmokat úgy, és annyira megerősítse, hogy megszűnjenek a panaszok, a fájdalom. Igaz, hogy a megfelelően végzett gyógytorna esetén a gyakorlatok nem fájdalmasak, de fárasztóak.

Tudd meg, hogy a Te panaszodra megoldás-e a gyógytorna – kérd most az ingyenes konzultációt:

Gyógytorna – nekem való?

Használni fog nekem a gyógytorna?

A gyógytornával sok esetben remek eredményeket érhetünk el. De ez sem megoldás minden esetben. Csak akkor és annál használ a gyógytorna/fizioterápia:

P
Akinél a panaszokat, fájdalmat mozgásszervi elváltozás okozza – ebben az esetben ugyanis a célzott mozgással, gyógytornával csökkenthetők, megszüntethetők a tünetek
P
akinél a beszűkült mozgástartományt gyógytornával fokozatosan lehet növelni
P
akinél aszimmetria áll fenn izomerőben, mozgástartományban
P
akinek sérülés utáni rehabilitációjához szükséges a speciális gyógytorna

Látatlanba nem tudjuk megmondani, hogy személy szerint a Te problémádra – derék-, váll-, csípő, vagy térdfájásodra jó lehet-e a gyógytorna, de a 15 perces telefonos konzultáció végén már biztosan.

Kérd most az ingyenes konzultációt:

Csoportos, vagy egyedi gyógytorna?

A válasz: egyedi gyógytorna

Valójában nem létezhetne olyan, hogy csoportos gyógytorna. Mivel mind eltérőek vagyunk és ami másnál működik nem biztos, hogy neked is beválik. Arról nem is beszélve, hogy egy csoportos gyógytorna órán képtelenség, hogy a gyógytornász mindenkire ugyanúgy tudjon figyelni.

Mi az egyéni gyógytornában hiszünk, ahol:

szakképzett és gyakorlott gyógytornászunk az állapotfelmérés eredményének figyelembevételével egyéni gyógytorna gyakorlatokat állít összes neked
a gyógytorna program alatt figyelembe veszi a panaszaid mellett a fittségi szintedet is
a mozgást folyamatos, maximális kontroll alatt végzed így nem kell aggódnod a túlterhelés miatt
folyamatos javulást és egymásra épülő gyakorlatokat végeztetünk veled
az aktív izomerősítésen kívül lazító, nyújtó gyakorlatokat is végzünk
otthoni gyakorlatokhoz nyújtáshoz tanácsokat kapsz

De ne szaladjunk ennyire előre – először kérd az ingyenes 15 perces telefonos konzultációt, ahol meg tudjuk beszélni, hogy a gyógytorna neked való-e.

Gyógytorna otthon?

Amennyiben már régebb óta jársz egyedi gyógytornára és pontosan ismered a tested, tudod, hogy mely gyakorlatok valók a Te panaszod kezelésére és, hogy még mire kell a legjobban odafigyelned, még, akkor is csak az a válasz, hogy talán.

Főleg azért, mert otthon nem lesz kontroll és hibajavítás, ezért ha otthoni feladatokat kapsz, az már nem gyógytorna, hanem egy otthoni mozgásprogram része.

A panaszok csökkentésével egyre több aktív feladatot fogsz bírni, ezért akár otthoni gyakorlatokat tanítunk, vagy edzésre küldünk, de az már mindenképp egy nagy lépés az aktív, fájdalommentes élet felé.
Az első lépés viszont legyen az – még a gyógytorna előtt – hogy kérd a 15 perces telefonos konzultációt, ahol meg tudjuk beszélni, hogy a gyógytorna neked való-e.

Itt keress minket:

Budapest, Márvány utca 17, 1012 Magyarország

Cím: 1012 Budapest, Márvány utca 17.

Flex Gym 2. emelet. GPS: 47.495847, 19.024169