Mozgásanalízis

Mozgásanalízis

Tudjuk meg az okokat

itt nem találsz dobozos megoldásokat.

Mi tapasztalatból tudjuk, hogy akár egy „egyszerű” derékfájásnak is számtalan kiváltó oka lehet. Mielőtt bármilyen kezelésbe is belekezdenénk először biztosak akarunk lenni abban, hogy mi a kiváltó ok, hogy utána valóban azt tudjuk kezelni. Ezért elengedhetetlen a mozgásanalízis.

Első lépésben ismerj meg minket jobban, kérd a 15 perces díjmentes telefonos konzultációt, ahol akár a mozgásanalízis időpontját is le tudjuk egyeztetni:

Fontos

100% elégedettségi garanciát vállalunk!

Mit jelent ez pontosan? Biztosak vagyunk benne, hogy egy olyan teljes körű vizsgálatot kapsz, amivel elégedett leszel. Ha az egy órás kezelés végén úgy érzed, hogy semmit nem kaptál, amivel közelebb kerültél volna a problémád megoldásához és csak az idődet raboltuk, akkor visszaadjuk a kezelés árát.
Nincs vesztenivalód!

Ne feledd, első lépésben kérd a 15 perces díjmentes telefonos konzultációt, ahol akár a mozgásanalízis időpontját is le tudjuk egyeztetni:

Mi fog történni a mozgásanalízis alatt?

Itt megtalálod részletesen:

1.) Anamnézis

Az anamnézis felvétele arról szól, hogy te elmondod, mi fáj, mi pedig megpróbáljuk kideríteni, hogy ez egy sérülés, egy korábbi betegség, esetleg a nem jó terhelés miatt alakulhatott ki. Rákérdezünk korábbi betegségekre, egyéb egészségi tényezőkre is (pl. dohányzás, magas vérnyomás, stb.), melyek a kezelésben és a várható eredmények elérésének idejében szerepet játszhatnak. Mi a kérdéseinkkel segítünk, hogy minél jobban össze tudd foglalni, ami fontos lehet a kezelés szempontjából.

2.) Testtartás elemzés

Amikor először megnézünk téged tüzetesebben, gyógytornász szemmel, akkor megfigyeljük, és képekkel dokumentáljuk is, hogy hogyan tartod magad, mert ez nagy hatással van arra is, hogy melyik testrészedet hogyan terheled. Egy speciális eszköz (Posture Grid) segítségével ezt pontosan ki is tudjuk elemezni, és ennek értékelésébe téged is beavatunk, hogy tudd, min érdemes változtatni, hova vezet a jelenlegi tartásod.

3.) Funkcionális tesztek

Ezekkel a tesztekkel az érintett ízületeid mozgáspályáját mérjük meg például szögmérő, vagy egy speciális, a gerincferdülés mértékét megadó eszköz (scoliometer) segítségével. Ebben már azt is látjuk, hogy min kell változtatni, hol korlátozottak a mozgásaid, és kezdjük fejben összerakni, hogy vajon tudunk-e segíteni.

4.) Törzs izomerő mérése

Nem mindig csak a törzs izomereje számít a tünetek okának feltérképezésében, de mivel a törzs izmai az egész test terhelésére kihatnak, így ezt a vizsgálatot szeretjük elvégezni!:) A gyógytornász a mély hátizmok erejét eszköz nélkül, egy speciális testhelyzetben méri, a hasizmokat az úgynevezett „Stabilizer”-rel teszteljük, valamint az oldal plank mozgásmintát is kielemezzük, hogy komplex képet kapjunk a törzsről.
Szükség esetén egyéb tesztekkel a végtagok erejét is fel tudjuk térképezni.

5.) Mozgásszervi tesztek

Ezek azok a specifikus vizsgálati módszerek, melyet a gyógytornász oly sok éven át tanul, hogy képalkotó vizsgálati eredmények (röntgen, MRI, CT) nélkül is tudjon pontosan tájékozódni, mi okozza a fájdalmadat. Ilyen tesztek például a térd esetében a keresztszalag-tesztek, az oldalszalag-tesztek, a térdkalács nyomási tesztje, stb., melyek alapján eldönthető, hogy pontosan mi fáj, és arra is lehet következtetni, hogy miért.

6.) Leletek értelmezése

Amennyiben már készült rólad MRI, CT, vagy röntgen, akkor ezeket is szívesen megnézzük, átbeszéljük veled a vizsgálat végén, hogy még komplexebben lássuk a mozgásszervi elváltozásodat. Sosem ezt nézzük meg legelőször, mert nem biztos, hogy amit a képen látunk, az okozza a panaszodat, és ha azért jössz hozzánk, hogy ne fájjon az, ami ma még gondot okoz, akkor nem a rólad készült képet, hanem téged szeretnénk feltérképezni és meggyógyítani.

7.) Kezelési terv

Ha a fent felsorolt összes dologgal megvagyunk, akkor bennünk is összeáll egy kép, hogy mi mivel függ össze, mi az, amit mindenképp azonnal, és mi az, amit később is ráérünk korrigálni rajtad, és ezt el is mondjuk érthetően, a kérdéseidre válaszolva. Nem hagyunk kétségek közt, és ha úgy találtuk, hogy nem tudnánk tökéletes megoldást adni a problémádra, akkor ezt is meg fogjuk mondani, és segítünk a következő lépés megtételében.
Ha a jelek szerint nálunk van a helyed, akkor tájékoztatunk arról, hogy mit kell tenned, hogy jobb legyen, és mit várhatsz tőlünk. Ezek alapján el fogod tudni dönteni, hogy bizalmat szavazol-e nekünk, és megkezdhetjük-e a közös munkát, hogy mielőbb megszűnjenek a panaszaid!

Beszéljük meg, miként tudunk tenni azért, hogy jobb legyen neked – első lépésben kérd a 15 perces díjmentes telefonos konzultációt, ahol akár a mozgásanalízis időpontját is le tudjuk egyeztetni:

Itt keress minket:

Budapest, Márvány utca 17, 1012 Magyarország

Cím: 1012 Budapest, Márvány utca 17.

Flex Gym 2. emelet. GPS: 47.495847, 19.024169